Bon Iver

Dit evenement is voorbij. Klik hier voor de komende evenementen.

Support act: The Staves


In oktober zorgde Bon Iver voor het waarschijnlijk mooiste concert van het najaar in de AB. Een gedurfde uitspraak, maar als één van de meest talentrijke singer-songwriters van deze generatie verdient Justin Vernon veel respect. Vernon is niet de grootste publieksmens. De muziek primeert boven alles. En hoe.

In 2007 komt Bon Iver met debuut ‘For Emma, Forever Ago’ op de proppen. Justin Vernon blaast velen van hun sokkel. Het album is dan ook van een ongelofelijke schoonheid. Bon Iver loopt niet mee in het mainstreamrijtje en weet toch over heel de wereld mensen te raken.

Ondanks het succes van de debuutplaat, zijn verbluffende samenwerking met Kanye West en zijn vele indrukwekkende en veelzijdige projecten gaat het de Amerikaan niet voor de wind. Justin kampte met een hardnekkig writer’s block. Het kost hem vier jaar om zijn stem terug te vinden.

Op ‘Bon Iver, Bon Iver’ verkent Vernon een nieuw geluidspallet, tien subtiele nummers lang. De nieuwe plaat is weelderig inclusief klaterende elektrische gitaren, militaire drums, melancholisch pianospel en natuurlijk de schitterende en bepalende stem van de frontman. Justin Vernon is voor zijn nieuwe plaat in mooi gezelschap. Hij werkt opnieuw samen met Sean Casey, Mike Noyce en Matt McCaughan (zang, slagwerk en productie), maar ook met Rob Moose (The National, Anthony & The Johnsons) en Colin Stetson (Tom Waits, Arcade Fire). ‘Bon Iver, Bon Iver’ is opnieuw een plaat om zorgvuldig te koesteren.

Ook België is zot van Bon Iver. Zopas werd ‘For Emma, Forever Ago’ nog als nummer 1 verkozen in de Duyster Top 100 aller tijden door de luisteraars van de zondagavondshow. Bon Iver haalt het daar van kleppers als Sigur Ros, The National en Radiohead. ‘Bon Iver, Bon Iver’ stond bovendien ook al op nummer 9.

Vrijdag 2 november zal Bon Iver de Lotto Arena even heel klein en intiem maken, dat staat vast.

Kaarten kosten 36 euro, inclusief servicekosten.

"Bon Iver" werd georganiseerd door Live Nation Belgium

Kalender

Lotto Arena

vr 02-11-12 / 20:00