Afficher ce site en français | View this website in English

Het Schlagerfestival 2016

Dit evenement is afgelopen.

Het Schlagerfestival 2016 gaat door zoals gepland
Info over veiligheid – timing – mobiliteit : zie Timing onder Kalender

Klubbb3 zorgt voor primeur op Het Schlagerfestival

update 16.03.16

Op paasmaandag 28 maart is Klubbb3, de ‘boysband’ van Florian Silbereisen, Jan Smit en Christoff, te gast op Het Schlagerfestival. Dit is het allereerste optreden van de band in de Benelux. Met een Echo Award-nominatie op zak, een single-hit met ‘Du schaffst das schon’ en meer dan 100.000 verkochte exemplaren van zijn debuutalbum ‘Vorsicht Unzensiert’ schrijft Klubbb3 dus ook op Het Schlagerfestival een stukje muziekgeschiedenis. “Het optreden was voorzien als een verrassing, maar omdat het zo uniek is willen we er niet langer over zwijgen. Naast Klubbb3 staan nog 4 andere verrassingsgasten klaar om op de andere Schlagerfestivalshows het beste van zichzelf te geven, maar die namen verklappen we nog niet”, klinkt het bij de organisatoren.

Rob de Nijs maakt affiche compleet

update 08.01.16

De verbreding van Het Schlagerfestival zet zich onverminderd verder. Na de aankondiging van Schlagerfestival-debutanten Lissa Lewis en Belle Perez is nu ook Rob de Nijs toegevoegd op de affiche. Rob, bekend van hits als ‘Ritme van de regen’, ‘Het werd zomer’, ‘Malle Babbe’, ‘Dag zuster Ursula’, ‘Zondag’, ‘Alles wat ademt’, ‘Banger hart’ en vele andere, schrijft geschiedenis door op zijn 73ste te debuteren op het podium van Het Schlagerfestival 2016. Met de aankondiging van deze headliner is de officiële festivalaffiche compleet. Daarnaast voorzien de organisatoren, net als vorig jaar, op elke voorstelling een wisselende verrassingsgast(e).

Nu al zijn voor de 11de editie meer dan 30.000 tickets verkocht. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het muziekfestival dat in de voorverkoop zoveel plaatsen werden gereserveerd. Daarom is nog vóór het begin van de kerstvakantie een vijfde show, op vrijdag 1 april, toegevoegd en in verkoop gezet. De eerste en enige voorstelling met staanplaatsen op het middenplein, op zaterdag 2 april, raakt stilaan uitverkocht. Voor de andere voorstellingen is er nog keuze, zij het voor de ene al wat beperkter dan voor de andere. Wie erbij wil zijn, wacht dus niet langer en reserveert nu zijn plaatsen!

Extra show op vrijdag 1 april (geen grap) en Kürt Rogiers presenteert

update 15.12.15

Goed nieuws voor de velen die nog op zoek zijn naar kaartjes voor Het Schlagerfestival maar merkten dat bepaalde prijscategorieën niet meer beschikbaar zijn. Na vrijdag 25, zaterdag 26 en paasmaandag 28 maart én zaterdag 2 april voegden de organisatoren vrijdag 1 april als festivaldag toe.

Tegelijk werd bekendgemaakt dat, na een pauze van 4 jaar, de presentatie opnieuw in handen zal liggen van Kürt Rogiers. In 2012 mocht de gastpresentator van The Voice Kids al een eerste keer proeven van de bijzondere sfeer die het festival uitademt.

“Backstage bruist het telkens van de gezelligheid. Het valt mij op dat heel wat artiesten ook echte vrienden zijn, die avond na avond verbroederen met het publiek. Binnen die sfeer wil ik met mijn presentaties en interventies opnieuw graag een meerwaarde zijn. Samen met de organisatoren gaan we de komende weken brainstormen over hoe we het dit keer gaan aanpakken. Mijn bindteksten en presentaties moeten er van in het begin boenk opzitten! De lat ligt hoog, want ik weet uit ervaring dat het publiek heel kritisch is. Niet alles wat je zegt of doet pakken ze zomaar op. Laten we zeggen dat de uitdaging even groot is als de goesting die ik heb om het festival opnieuw te presenteren”, zegt Kürt enthousiast.

Opnieuw een ambiance-affiche

Rob de Nijs
Christoff
Jan Smit
Roxeanne & André Hazes Jr.
Lindsay
De Romeo’s
Belle Perez
Bart Kaëll
Lissa Lewis
Laura Lynn
bij elke show een andere verrassingsgast(e)
presentator Kürt Rogiers

Nieuwe namen zorgen voor verbreding

Al enkele jaren trekken de organisatoren de kaart van de verjonging en kiezen ze voor een bredere programmering. De verkoopcijfers geven hen gelijk: de vernieuwing wordt door het publiek gesmaakt. Het evenement wordt almaar hipper en lokt meer en meer jongere fans naar Hasselt. Zestig procent van de festivalbezoekers zijn jonger dan 45. Ook heel veel twintigers en dertigers ontdekken het festival.

De verbreding van Het Schlagerfestival zet zich in 2016 onverminderd voort met Lissa Lewis en Belle Perez op de affiche.

Sinds de lancering van haar eerste Nederlandstalige single ‘Gouden Glimlach’ werd de 21-jarige Lissa Lewis overladen met complimenten van zowel de media, het publiek als de collega-artiesten. Vrijdag 14 augustus bracht dit rastalent haar debuutalbum ‘Sprong in het duister’ uit. Lissa Lewis past perfect in het plaatje van de muzikale verbreding en het bieden van kansen aan jong Vlaams talent.

Met Belle Perez wordt voor het allereerst de kaart getrokken van de Spaanstalige muziek. “We proberen onze bezoekers elk jaar te verrassen met artiesten die voor het eerst op het Schlagerfestivalpodium staan. Toen we aan Spaanstalige muziek dachten, viel onze keuze meteen op Belle, want zij heeft van Spaanstalige feestmuziek haar succesvolle handelsmerk gemaakt”, klinkt het bij de organisatoren. Zestien jaar geleden debuteerde Belle met het aanstekelijke ‘Hello World’. Het was het begin van een mooi muzikaal verhaal dat inmiddels een resem meezingers opleverde, zoals ‘Me & You’, ‘Enamorada’ en ‘Que Viva La Vida’), en heel wat onderscheidingen en prijzen. Wat dat laatste betreft, won Belle al meerdere malen de prestigieuze Radio 2 Zomerhit. Ze stond al in uitverkochte Sportpaleizen en Lotto Arena’s en strijkt nu ook neer in de Ethias Arena als één van de absolute blikvangers en smaakmakers van Het Schlagerfestival 2016.

Vaste waarden

Het Schlagerfestival is echter geen Schlagerfestival zonder zijn vaste waarden. In 2016 verwelkomt het festival opnieuw Christoff, met 10 deelnames meteen ook de absolute recordhouder, Laura Lynn, die al 8 keer op het Schlagerfestivalpodium stond, Lindsay, Roxeanne & André Hazes Jr., Jan Smit, op algemeen verzoek voor de 2de keer erbij, De Romeo’s en Bart Kaëll. Net als in 2015 is er bij elke show ook een wisselende verrassingsgast.

“Schrijf maar op dat het opnieuw mooie tijden gaan worden, zowel voor de bezoekers, maar zeker ook voor ons. Als kleine kinderen kijken wij elk jaar uit naar Het Schlagerfestival. Het is inmiddels al een traditie geworden en geloof me dat wij ons daar ook ongelofelijk amuseren”, zegt Chris Van Tongelen van De Romeo’s.

“Wat voor een wielrenner de Tour de France is, dat is Het Schlagerfestival voor een artiest. Dit is één van de mooiste festivals waar je als artiest deel van kan uitmaken. Op het podium krijg je echt kippenvel wanneer je die mensenmassa avond na avond ziet genieten en feesten. Heerlijk is dat!”, klinkt het bij Bart Kaëll.

Dansvloer op zaterdag 2 april

Voor de vele feestvierders zorgt Het Schlagerfestival op zaterdag 2 april voor een primeur. Tijdens die voorstelling is het middenplein volledig stoelenvrij, zodat het staande publiek er volop kan dansen, springen en uit de bol gaan. De echte feest- en ambiancemakers kunnen zich tijdens die show overal vrij bewegen in de zaal. Wie verkiest om het toch wat rustiger aan te doen, geniet vanaf de zitplaatsen op de tribunes niet alleen van de artiesten op het podium maar evenzeer van het feestende publiek op het middenplein.

Betaalbaar

Het Schlagerfestival biedt heel veel waar voor weinig geld, zodat echt iedereen erbij kan zijn.

Kaarten kosten:

  • 28 euro (geen extra kosten)
  • 38 euro (geen extra kosten)
  • 43 euro (geen extra kosten)

Ook ambianceplaatsen van 38 en 43 euro op het middenplein.
Zaterdag 2 april uitsluitend AMBIANCE-staanplaatsen van 38 euro op het middenplein!

De ambianceplaatsen op het middenplein zijn bedoeld voor mensen die heel actief met Het Schlagerfestivalfeest mee willen doen. Wie zittend een onbelemmerd zicht wil hebben op de show koopt deze plaatsen dus beter niet, maar schaft zich ‘gewone’ zitplaatsen in de tribunes aan. De duurste plaatsen in de tribunes zijn de beste om van de show te genieten voor wie verkiest om te blijven zitten en liever niet door uitbundige festivalgangers wordt gehinderd.

Bestellen kan

  • online via de links bovenaan
  • telefonisch op het nummer 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.)
  • of ga langs bij Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1 te Hasselt (open ma-za 09.30-19.00 uur)

Ook voor groepen en bedrijven

Na de voorbije, meest succesvolle editie ooit, vliegen de kaarten voor 2016 de deur uit. Ook de belangstelling voor de groepsformules is groot. Daarnaast wenden almaar meer bedrijven Het Schlagerfestival aan als relatiemarketingactiviteit of als VIP-uitstap met het personeel. Snel reserveren is dus de boodschap voor wie in 2016 weer mee een onvergetelijk feest wil bouwen!

Voor groepen zijn er aantrekkelijke kortingen:

  • 3,50 euro korting per kaart vanaf 50 kaarten
  • 5,00 euro korting per kaart vanaf 250 kaarten
  • 7,00 euro korting per kaart vanaf 500 kaarten

Groepskortingen kunnen worden besteld via groepen@sportpaleisgroep.be

VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroep.be

Met de bus naar Het Schlagerfestival

Maak het je extra makkelijk: kom naar Het Schlagerfestival in de Ethias Arena met de busdienst ‘Event Touring’. Reizen Lauwers brengt je vanuit verschillende plaatsen naar Hasselt.
Klik om busplaatsen te reserveren op de knop ‘Event Touring’ bij kalender of klik hier
Klik hier om busplaatsen mét concerttickets te bestellen

Kalender

vr 25.03.2016 - 20:30 uur

Ethias Arena

za 26.03.2016 - 20:30 uur

Ethias Arena

ma 28.03.2016 - 15:00 uur

Ethias Arena

vr 01.04.2016 - 20:30 uur

Ethias Arena

za 02.04.2016 - 20:30 uur

Ethias Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Het Schlagerfestival 2016" wordt georganiseerd door PSE-Belgium en Medialaan