Afficher ce site en français | View this website in English

I Love The 90s - The Party

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

Tiende editie, met STEPS als headliner

Zaterdag 8 april 2017 wordt bijzonder, want dan is er de 10de editie van I Love The 90s – The Party in Hasselt, en dat wordt een feest waar nog lang over zal worden gesproken.

Met

STEPS
Ward
Zippora
Ice MC
DJ Peter Project
Pat Krimson, 2 Fabiola & Friends
Vengaboys
Cherry Moon

“De nineties zijn hotter dan ooit, zoveel is duidelijk. Vooral bij jongeren. We zagen het al de voorbije Pokémon-zomer en we voelen het momenteel ook aan de ticketverkoop voor I Love The 90s – The party. Mensen willen ons feestje niet missen en als ik de line-up zie, kan ik ze geen ongelijk geven,” zegt mede-organisator Kris Bloemen.

Steps scheerde hoge toppen in de jaren 90. De Britse popgroep brengt nog dit jaar een comebackalbum uit én gaat op tournee. En I Love The 90s heeft de absolute primeur, want het is op 8 april in de Ethias Arena in Hasselt dat Steps – in volledig originele bezetting! – voor de eerste keer weer samen op het podium zal staan!

Rewind naar 1997: ’5, 6, 7, 8’, de debuutsingle van de nieuwe popgroep Steps is een schot in de roos. Het techno-linedance-nummer haalt over heel de wereld de hitlijsten en zet Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee, Ian ‘H’ Watkins en Lee Latchford-Evans meteen op de muzikale kaart. Later volgen er nog meer hits, zoals ‘Last Thing On My Mind’ (een cover van Bananarama), ‘One For Sorrow’, ‘Heartbeat’ en ‘Tragedy’ (een cover van de Bee Gees). In drie jaar tijd brengt Steps drie albums uit (in 98, 99 en 00). In 2001 gaat de groep door creatieve meningsverschillen uit elkaar. Elf jaar na de split komen de bandleden opnieuw samen en vertrekken ze op tournee (die in een mum van tijd uitverkocht is). In datzelfde jaar nemen ze ook een kerstalbum op, ‘Light Up the World’. Daarna wordt het weer opvallend stil rond de groep, maar ter ere van hun twintigste verjaardag maken ze hun comeback. Op 8 april 2017 zullen Claire, Faye, Lisa, H en Lee voor het eerst weer samen op het podium staan in de Ethias Arena, op I Love The 90s – The party! Het album wordt verwacht rond de zomer. We can’t wait!

Ook al zingen de legendarische Vengaboys ‘We’re going to Ibiza’, op zaterdag 8 april komen de originele Bengaboys (zo spreekt u dat uit) Kim, Dennis, Robin en cowboy Donny naar Hasselt, voor een vette ‘We like to party!’, met veel ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’, ‘Up and down’.

Wie ook niet mag ontbreken op de 10de editie van I Love The 90s is Zonhovenaar Pat Krimson. “Ik besta dankzij de jaren negentig, maar het verjongde publiek zorgt ervoor dat Patje hip en cool blijft. Ik merk dat aan de reacties. Die jonge gasten volgen mij en pas op: die zijn ook mee met wat ik nu aan het maken ben, hé!” Patje Krimson bruist van energie en hij is nu al klaar voor I Love The 90s. “’Paranoid in Moscow, ‘Taboo Bells’, My Playground’, ik speel ze allemaal. Samen met Loredana komen ook de *2 Fabiola*-hits (‘Lift U Up’, ‘Magic Flight’, ‘I’m On Fire) voorbij in een compacte set. En dan is er nog het stukje ‘& Friends’. Daarvoor heb ik van de organisatie carte blanche gekregen qua invulling en mag ik volledig mijn goesting doen om gasten uit te nodigen. De mensen moeten de Facebook-pagina en de website van I Love The 90s maar goed in de gaten houden en dan komen ze binnenkort te weten wie ik nog allemaal meebreng.”

Praten we over muziek van de jaren negentig, dan komen we uiteraard uit bij de Eurodance. “Het is een smeltkroes van verschillende stijlen: House, Pop, New Beat, Disco, Freestyle, Hiphop en in een latere fase is er ook nog Trance aan toegevoegd”, zegt DJ Ward, die straks voor de 10de keer resident-dj én Master of Ceremony is.

Ook op het podium krijgt het Eurodance-verhaal een verlengstuk: Ice Mc brengt ‘Think About The Way’ en ‘It’s A Rainy Day’ mee. De bloedmooie Zippora komt langs met ‘Lotus Eater’, een hit die ze scoorde einde jaren negentig. En wat gedacht van *DJ Peter Projec*t, die een nummer 1-hit scoorde met ‘2 New York’.

Voor wie uitging in de jaren negentig was de Lokerse discotheek Cherry Moon het absolute walhalla. Je moet de Cherry Moon Trax niet shazammen om ze te herkennen; een paar seconden zijn voldoende om je terug te brengen naar het onvergetelijke house-tijdperk. Op I Love The 90s komt die legendarische sfeer opnieuw tot leven.

Mis de 10de editie van de allerbeste 90s-party van het jaar niet. Reserveer nu je plaatsen!

Kaarten kosten 38,50 euro.
VIP Gold à 90 euro.
Vanaf 20 personen zijn er ook groepskortingen voorzien en betaal je slechts 36 euro per ticket. Groepen vanaf 50 personen betalen 34,50 euro per ticket.

Kalender

za 08.04.2017 - 20:00 uur

Ethias Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"I Love The 90s - The Party" wordt georganiseerd door Benelive Entertainment