Afficher ce site en français | View this website in English

Night of the Proms 2017

Maak mee de Music-video > lees verder onderaan

Programma is compleet

(update 06.10.17)

JOSS STONE
MELANIE C
EMILY BEAR
JOHN MILES
ISABELLE A
BLANCHE
JOHANNES GENARD
THOMAS VANDERVEKEN

Ook Johannes Genard van School is Cool zal solo optreden op Night of the Proms in Antwerpen en Hasselt. Meer info verder op deze pagina.

Na de aankondiging van Isabelle A en Blanche staan er met Johannes Genard erbij voor het eerst maar liefst 3 Belgische artiesten op het podium van Night of the Proms. Zeg maar 4, want ook Thomas Vanderveken is er als niet-professionele pianist bij.

Tijdens Night of the Proms 2017 geven dames de toon aan. De Britse soulzangeres Joss Stone, de voormalige Spice Girl Melanie C, onze eigen Isabelle A en Eurovisie Songfestivaldeelneemster Blanche prijken dit jaar op de affiche voor de concerten in Antwerpen en Hasselt. Ook de 16-jarige pianiste Emily Bear, bekend in Amerika van tv-optredens in o.a. de Ellen DeGeneres Show, tekent present. Voor het derde jaar op rij staat het orkest onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche. Tussen al dat vrouwelijk talent prijken Johannes Genard en ook Thomas Vanderveken, die een fragment zal spelen uit het pianoconcerto van Edvard Grieg als ultieme voorbereiding op ‘Thomas speelt het hard’.

Joss Stone, Grammy-winnares en soullegende

Soul-, r&b-, en blueszangeres Joss Stone maakt in november haar Night of the Proms-debuut. Als zestienjarige verbaasde de Britse de muziekwereld met het spraakmakende coveralbum ‘The Soul Sessions’ (2003). Het wekte ongeloof dat ze de nummers op haar debuut op zo’n jonge leeftijd had ingezongen. Haar stem leek namelijk veel meer op die van een door het leven getekende zangeres die er al jaren in rokerige nachtclubs op zitten had. Het album werd dan ook zeer snel een moderne klassieker, waarvan er sindsdien miljoenen exemplaren zijn verkocht. Zelf beschouwt ze haar tweede album ‘Mind, Body And Soul’ (2004) als haar echte debuut, omdat ze de nummers hiervan grotendeels zelf heeft geschreven. Hits uit dit album zijn ‘You Had Me’ en ‘Right To Be Wrong’. Haar derde studioalbum, ‘Introducing Joss Stone’, was goed voor het hoogste debuut van een Britse solozangeres in de hitlijsten van de VS. Haar soulvolle stem leverde haar in 2006 een Grammy Award op. Haar meest recente album ‘Water For Your Soul’ (2015) was haar eerste reggae-album en leverde haar de titel van ‘Billboards Reggae Artist of The Year’ op. Een pittige dame dus die verrast in heel veel gedaantes.

Popicoon Melanie C

Joss Stone deelt het podium met haar landgenote Melanie C, die in de jaren negentig de wereld rondtoerde als lid van de popsensatie Spice Girls (‘Sporty Spice’) en toen alle verkooprecords brak. Eind 1998 debuteerde ze als soloartieste aan de zijde van Bryan Adams met het nummer ‘When You’re Gone’. Solo scoorde ze met de top 10-hits ‘Never Be The Same Again’ en ‘I Turn To You’. Op Night of the Proms zal ze zowel hits uit haar solocarrière vertolken als nummers van de Spice Girls.

Emily Bear, indrukwekkend pianotalent uit Amerika

De klassieke artieste dit jaar is meteen ook de jongste ooit op Night of the Proms. De Amerikaanse Emily Bear – op 30 augustus wordt ze 16 – staat al op de planken sinds haar 5de en trad 6 maal op in de Ellen Degeneres Show op de Amerikaanse televisie; de allereerste keer was ze 6. Ook concerteren in het Witte Huis, in de befaamde Carnegie Hall en een album producen met 28-voudig Grammy Award-winnaar Quincy Jones kan ze van haar bucketlist schrappen. Tijdens Night of the Proms wil ze het publiek niet alleen laten genieten van haar virtuoze pianospel, maar ook tonen hoe je op een klavier de grenzen tussen verschillende muziekgenres kan doen vervagen.

Bekijk hier het eerste optreden van Emily Bear, op 6-jarige leeftijd, in de Ellen Degeneres Show

Isabelle A, talent van eigen bodem

Naast deze internationale gasten prijkt ook onze Vlaamse Isabelle A op de affiche. Zij gooide eerder dit jaar hoge ogen in het populaire tv-programma ‘Liefde Voor Muziek’. Met succes bracht ze recent het album ‘Zo Zal Het Zijn’ uit, dat sinds de release in de top 5 van de Album Top 50 blijft staan. Isabelle A is erop gebrand dit najaar iets unieks te brengen met de andere artiesten en muzikanten van Night of the Proms.

Blanche versterkt de vrouwelijke line-up

De Belgische Ellie Delvaux nam in 2016 deel aan het vijfde seizoen van ‘The Voice Belgique’, waarin ze opviel met covers van Adele, Radiohead en Beyonce. Een jaar later brak ze ook door in Vlaanderen en Europa onder de naam Blanche dankzij haar prestatie op het Eurovisie Songfestival. Met ‘City Lights’, een nummer dat ze samen met Pierre Dumoulin schreef, wist ze in Kiev de 4e plaats te veroveren. De song werd een regelrechte hit en kampeerde maar liefst 25 weken in de Vlaamse Ultratop, waarvan 2 weken op nummer 1. De prestatie van Blanche op het Eurovisie Songfestival trok ook de aandacht van de componist James Newton Howard, die wereldberoemd is van composities voor meer dan 120 films, waaronder ‘The Hunger Games’, ‘The Dark Knight’ en ‘Pretty Woman’. Zo mocht Blanche onlangs met hem een versie brengen van ‘The Hanging Three’ in Van Gils en Gasten op één. Op Night of the Proms zal ze onder meer voor het eerst een versie van ‘City Lights’ brengen met groot orkest.

Johannes Genard van School is Cool

Een eigenzinnige sound creëren en toch aanstekelijke en toegankelijke nummers schrijven, het is weinigen gegeven. Als geen ander weet Johannes Genard fijne indiepop te verenigen met energieke drums, eighties-synths en donkere en soms apocalyptische lyrics. In november wil hij die unieke baroksound vermengen met het orkest en koor van Night of the Proms en de toeschouwers verrassen met nieuwe versies van zijn nummers. Bij het grote publiek is Johannes ook bekend van het tweede seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’, waarin hij nummers van o.a. Belle Perez, Soulsister en Eva De Roovere in een nieuwe outfit stak. Zijn passie voor muziek ontdekte hij toen hij als 16-jarige een elektrische gitaar cadeau kreeg. Niet veel later richtte hij met enkele medestudenten School is Cool op, waarmee hij van café naar café trok. Enkele jaren nadien, in 2010, won de band Humo’s Rock Rally en lag de weg open naar optredens op Werchter, Pukkelpop, in de Ancienne Belgique, en landen zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Ondertussen heeft School is Cool verschillende nummer 1-noteringen in de Afrekening op zak en wordt de band geloofd voor het zopas uitgebrachte derde album ‘Good News’.

Thomas Vanderveken speelt het hard

Op Night of the Proms word je ook getuige van een uniek moment in de Vlaamse televisiegeschiedenis. Thomas Vanderveken zal voor jou live een fragment spelen uit het aartsmoeilijke pianoconcerto van Edvard Grieg. In het tv-programma ‘Thomas speelt het hard’, dat dit najaar op Canvas loopt, gaat hij namelijk de uitdaging aan om als niet-professionele pianist het integrale concerto van Grieg te brengen met groot orkest. Als ultieme stresstest vóór de finale opvoering van 7 december brengt Thomas live een passage uit dit concerto tijdens Night of the Proms.

Vaste waarden centraal op editie met thema ‘CONTRAST’

Het internationaal bekroonde muziekspektakel Night of the Proms, waar popartiesten hun nummers met groot orkest vertolken, werkt voor het eerst met een thema: ‘Contrast’. Orkest, koor, band en backings zullen de Night of the Proms-beleving nog intenser maken door meer tussen het publiek op te treden.

Het huisorkest, dat voortaan speelt onder de naam ‘Antwerp Philharmonic Orchestra’, vormt traditioneel de spil van de 25 shows in Europese steden als Antwerpen, Hasselt, München, Hamburg en Rotterdam. Daarnaast staan nog andere concerten op het programma van het APO, dat ook werkt aan educatieve projecten rond klassieke en popmuziek.

Voor het derde jaar op rij speelt het orkest onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche en neemt Kobe Ilsen de rol van gastheer op zich. Het 24-koppig huiskoor Fine Fleur, John Miles, backing vocals The Pretty Vanillas en de vaste band NOTP Backbone zijn uiteraard ook van de partij.

“Onze orkestleden zijn voor vele fans even grote sterren als de andere muzikanten die we op Night of the Proms verwelkomen. Zij breien de uiteenlopende mix van hedendaagse en klassieke muziek naadloos en virtuoos aan elkaar”, legt Lode Vereecke van productiemaatschappij PSE-Belgium uit.

“We staan er soms niet meer bij stil dat onze muzikanten zowat 3 uur op het podium zitten en dat ze met zovelen, met meer dan 100, zijn. Dat blijft zelfs in grote zalen als het Sportpaleis en de Ethias Arena een uitzonderlijk gegeven. Voor ons als producent is dit inmiddels de normaalste zaak van de wereld, maar voor het publiek is het net die grootsheid die indruk maakt en overdondert”, gaat Lode Vereecke verder. “Dit jaar gaan we, op vraag van het publiek, die muzikanten dichter bij de toeschouwers zelf brengen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de fans een sterkere connectie willen maken met onze vaste waarden. Binnen het thema ‘Contrast’ gaan we onze muzikanten een duidelijker gezicht geven in de show. Hoe we dat gaan doen en hoe we het thema verder zullen uitwerken, verklappen we de komende maanden.”

Unieke mix

Night of the Proms is een muziekspektakel met optredens van artiesten uit uiteenlopende genres, vermengd met klassieke muziek. Het concept werd al internationaal bekroond met een Emmy Award, een Goldene Kamera en een Live Entertainment Award. Het evenement werd door meer dan 10 miljoen bezoekers bijgewoond in Europa en de Verenigde Staten.

Night of the Proms is sinds 1985 een jaarlijks weerkerend evenement in het Sportpaleis. Dit jaar trekt het spektakel voor het tweede jaar ook naar de Ethias Arena in Hasselt. Night of the Proms is een productie van PSE-Belgium en speelt in november en december 2017 25 shows in diverse steden in België, Duitsland, Nederland en Luxemburg.

Tickets

Kaarten kosten 26, 29, 41 en 52 euro.
Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 60 44 en groepen@sportpaleisgroup.be

Maak mee de Music-video

John Miles is een vaste waarde op Night of the Proms. Zijn hit ‘Music’ maakt onlosmakelijk deel uit van het programma en groeide uit tot dé Promshymne. Het nummer kreeg nooit een eigen videoclip en daar wil Night of the Proms iets aan doen. De organisator roept alle John Miles-fans op om zelf een video te maken waarop je ‘Music’ op je instrument speelt of zingt. Met jouw en andere inzendingen wordt een echte tribute-video voor John gemaakt. Meer info vind je op www.40yearsofmusic.com.

In onze andere zalen

do 23.11.2017 - 20:30 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Antwerps Sportpaleis

in verkoop

Tele Ticket Service

vr 24.11.2017 - 20:30 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Antwerps Sportpaleis

in verkoop

Tele Ticket Service

za 25.11.2017 - 20:30 uur download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Antwerps Sportpaleis

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

"Night of the Proms 2017" wordt georganiseerd door PSE-Belgium