Afficher ce site en français | View this website in English

Het Schlagerfestival 2019

Op het podium: Laura Lynn, Lindsay, Luc Steeno, Willy Sommers, John Terra Yves Segers, De Romeo’s en Vader Abraham.

Het Schlagerfestival lost nieuwe namen en maakt thema 2019 bekend

(update 28.09.18)

In 2019 vindt de 14de editie van Het Schlagerfestival in de Ethias Arena plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart. De show op zondag is een middagshow die start om 15.00 uur.

KERMIS

Wie eind maart naar Het Schlagerfestival 2019 gaat, zal ogen tekortkomen, want in het decor en op de gigantische LED-schermen komt een gigantische kermis tot leven, inclusief botsauto’s, achtbanen en draaimolens. Voor het eerst in het 14-jarig bestaan van het festival kiezen de organisatoren voor een duidelijk thema.

“Het Schlagerfestival is net als de kermis een totaalbeleving voor jong en oud. We spelen in op die warme sfeer van gezelligheid en ambiance door ook extra aandacht te schenken aan de aankleding in de foyer en de zaal. Ook voor onze artiesten wordt het iets unieks, want hun optredens worden meegezogen in die extra gelukzalige sfeer van plezier die de kermis met zich meebrengt”, zegt Lode Vereecke van PSE-Belgium.

Met Laura Lynn, Lindsay, Willy Sommers, John Terra en Luc Steeno waren de eerste namen van Het Schlagerfestival 2019 al bekendgemaakt. De organisatoren voegen met de lancering van het kermis-thema meteen ook drie straffe artiesten toe aan de line-up: Yves Segers, De Romeo’s en niemand minder dan Vader Abraham.

Vader Abraham is nog steeds de muzikale vader van De Smurfen, want mede dankzij zijn Smurfenlied werden de blauwe poppetjes wereldberoemd. De ontdekker van Mieke en vele andere artiesten scoorde niet alleen monsterhits met De Smurfen, ook zijn ‘’t Kleine café aan de haven’ ging miljoenen keren over de toonbank.

“’Waar zijn die handjes?’ en ‘Een beetje gay (dat is okay)’ zijn net als ‘Café De Zwaan’ en ‘Ik schreeuw het van de daken’ nummers die vaak gedraaid worden op de kermis, waardoor ik geregeld gevraagd word op de feesten van de foorkramers”, zegt Yves Segers. “Ik kijk er dan ook enorm naar uit om mijn nummers te brengen op Het Schlagerfestival in Hasselt.”

Ze zijn razend populair, worden op handen gedragen door Het Schlagerfestival-publiek en scoorden samen met Laura Lynn met ‘Naar de kermis’ hun eerste Nederlandstalige nummer één-hit. De rekening was snel gemaakt om De Romeo’s terug te vragen voor Het Schlagerfestival. Dit jaar vieren Chris, Gunther en Davy hun 15-jarig bestaan en dat feestgeweld brengen ze mee naar Hasselt in 2019.

Opname tv-spot

Vrijdagavond 28 september wordt op Hasselt Kermis de tv-spot gedraaid voor Het Schlagerfestival 2019. “Elk jaar gaan we voor een opvallende campagne die scoort op televisie en online. Onze Schlagerfestival-jekker met artiestenbuttons was een weergaloos succes. Het kermis-thema biedt ons heel wat mogelijkheden. De samenwerking met de stad Hasselt is optimaal en het komt ons goed uit dat we vrijdagavond op Hasselt Kermis, één van de grootste en mooiste kermissen van ons land, de tv-spot kunnen draaien voor ons festival, samen met Luc Steeno, Laura Lynn, Willy Sommers, John Terra, Yves Segers en Chris Van Tongelen. Het wordt een race tegen de klok, want we hebben maar een paar uur tijd om alles in te blikken. Toevallige passanten kunnen trouwens uitgenodigd worden als figurant”, zegt Friedl Teirlinck van Medialaan.

Eerdere aankondigingen:

Ook John Terra, Willy Sommers en Luc Steeno op Het Schlagerfestival 2019

Na de aankondiging van Laura Lynn en Lindsay voegt Het Schlagerfestival drie mannelijke topartiesten toe aan de line-up voor volgend jaar: Luc Steeno, Willy Sommers en John Terra. “Tien jaar geleden was ik de laatste keer te gast op Het Schlagerfestival. Dat was nog voor het succes van mijn album ‘John Terra zingt Neil Diamond’, dus ik ben ontzettend blij dat ik een scheut Neil Diamond mag toevoegen aan de setlist van Het Schlagerfestival”, aldus John Terra.

Lindsay en Laura Lynn zijn de eerste namen voor Het Schlagerfestival 2019

De eerste artiesten die we bekend kunnen maken voor Het Schlagerfestival 2019 zijn meteen twee vrouwelijke kleppers: Laura Lynn en Lindsay. De twee ‘leading ladies’ van de Vlaamse showbizz sprokkelden een mooie verzameling gouden en platina albums bij elkaar. “Na al die jaren blijft het een geweldig gevoel als je wordt uitgenodigd voor Het Schlagerfestival. De start van mijn carrière was ook de start van het festival. A match made in heaven, want dat gevoel ervaar je wanneer je voor duizenden mensen je liedjes zingt en al die mensen meezingen van de eerste tot de laatste noot. Heerlijk”, zegt Laura Lynn, die momenteel druk bezig is in de studio met de opnames voor een nieuw album.

Ook mama Lindsay is in 2019 terug van de partij op Het Schlagerfestival. “Dit jaar stond ik niet op het podium, maar ik ben in de zaal komen kijken en supporteren voor mijn broer Christoff en de collega-artiesten. Ja, dat is ook een geweldige ervaring. De mensen genieten, ze nodigen je spontaan uit om mee te stappen in de polonaise. Het is hier altijd één groot volksfeest, waar de mensen tijd maken voor elkaar, waar ze meefeesten, genieten van het leven.”

Ambiance en plaats om te dansen

Bij elke show zijn er dansplaatsen op de binnenruimte tussen podium en catwalk. Voor de catwalk zijn er zitplaatsen op vrijdag en zondag en staanplaatsen op zaterdag.

De dansplaatsen zijn bedoeld voor fans die volop willen dansen, springen en uit de bol gaan. Wie verkiest om het toch wat rustiger aan te doen, geniet vanaf de zitplaatsen op de tribunes niet alleen van de artiesten op het podium maar evenzeer van het feestende publiek op het middenplein.

Veel plezier tegen een betaalbare prijs

Het Schlagerfestival biedt heel veel waar voor weinig geld, zodat echt iedereen erbij kan zijn.

Kaarten kosten 30, 40 en 45 euro.

30 euro

 • zitplaats achterste rijen frontale tribune

40 euro

 • rolstoelplaats
 • zitplaats middelste rijen frontale tribune
 • zitplaats achterste rijen op het ambianceplein op vrijdag en zondag
 • staan(dans)plaats op de binnenruimte tussen podium en catwalk
 • staan(dans)plaats op het ambianceplein rond de catwalk op zaterdag

45 euro

 • zitplaats zijtribunes en eerste rijen frontale tribune
 • zitplaats voorste rijen op het ambianceplein op vrijdag en zondag

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Bestellen kan

 • online via de links bovenaan
 • telefonisch tijdens de kantooruren via 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.)

Ook voor groepen en bedrijven

Ook grote groepen en bedrijven komen graag naar Het Schlagerfestival. Bedrijven wenden het evenement aan om een relatiemarketingactiviteit op te zetten of als VIP-uitstap met het personeel.

Snel reserveren is de boodschap voor groepen en bedrijven die in 2019 weer mee een onvergetelijk feest willen bouwen!

Voor groepen zijn er aantrekkelijke kortingen:

 • 4,00 euro korting per kaart vanaf 50 kaarten
 • 5,50 euro korting per kaart vanaf 250 kaarten
 • 7,50 euro korting per kaart vanaf 500 kaarten

Groepskortingen kunnen worden besteld via groepen@sportpaleisgroup.be.

VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroup.be.

Kalender

vr 29.03.2019 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:30

Ethias Arena

in verkoop

Tele Ticket Service

za 30.03.2019 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:30

Ethias Arena

in verkoop

Tele Ticket Service

zo 31.03.2019 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 13:00
Aanvang - 15:00

Ethias Arena

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Het Schlagerfestival 2019" wordt georganiseerd door PSE Belgium i.s.m. Medialaan