Afficher ce site en français | View this website in English

Het Schlagerfestival 2020

Ook Willy Sommers en Wim Soutaer & Charles Van Domburg feesten mee

(update 23.08.19)

Na de aankondiging van Raymond van het Groenewoud, De Romeo’s, Laura Lynn, Christoff en Jan Smit worden nu ook Willy Sommers en Wim & Charles toegevoegd op de affiche van het 15e Schlagerfestival.

De belangstelling voor deze feesteditie – met het podium in het midden van de zaal! – is bijzonder groot. Ook tijdens de over het algemeen rustiger zomermaanden liep de ticketverkoop non-stop door. De organisatoren voorzien extra ruimte om aan de enorme ticketvraag te kunnen blijven voldoen. Zo kunnen per show nog meer Schlagerfestivalfans uit de bol gaan en samen met de artiesten het beste van zichzelf geven.

Programma

Willy Sommers

De sympathieke zanger – die zijn 50 jaar carrière viert – is immens populair en beleeft momenteel hoogdagen. “Het oorverdovende applaus, het enthousiasme van die duizenden mensen die op Het Schlagerfestival luidkeels meezingen, dat ontroert mij telkens opnieuw en gaat door merg en been. Ik krijg nu al kippenvel als ik eraan denk.” Willy’s nieuwste album ‘Sommers of 69’ is nu verkrijgbaar. In Hasselt brengt hij traditiegetrouw zijn grootste hits.

Wim Soutaer & Charles Van Domburg

De verrassendste act van het voorbije Schlagerfestival was zonder meer het duo Wim Soutaer (‘Allemaal’) en Charles Van Domburg. Naast hun activiteiten bij de Soulbrothers en hun solowerk vormen ze nu ook een (h)echt partyduo. “De mensen zien dat we ons amuseren en dat werkt aanstekelijk. Het Schlagerfestival had de primeur en we zijn blij dat ze ons terug hebben gevraagd. We hebben er nu al zin in”, zegt Wim Soutaer.

Schlagerkoningin Laura Lynn

Jong en oud amuseren zich op Het Schlagerfestival. Het is een traditie geworden dat mensen, alleen of in groep, jaarlijks (meer en meer verkleed) naar de Hasseltse Ethias Arena trekken voor een onvergetelijke avond of namiddag. In 2020 viert Het Schlagerfestival zijn 15-jarig bestaan, met de liveband, een indrukwekkend podium in het midden van de zaal, dansers en schlagerkoningin Laura Lynn. Met haar debuutsingle ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ zorgde ze 15 jaar geleden voor een revival van het populaire Nederlandstalige lied. Samen met de artieste is het festival geëvolueerd, zonder het feestelijke karakter te verliezen.

Ambiance met De Romeo’s

Laura Lynn is een hitmachine van meezingers en dat kan ook gezegd worden van De Romeo’s. Chris, Gunther en Davy zijn een vaste waarde op Het Schlagerfestivalpodium én terecht, want met een straatlengte voorsprong zijn ze nog steeds de populairste ambianceband van Vlaanderen. De Romeo’s staan voor een maximale feestgarantie. Ze ontgoochelen nooit en weten perfect hoe ze hun publiek moeten bespelen.

Blij weerzien voor Jan Smit

Voor de 15de verjaardag trekt het festival alle feestregisters open en strikte het Jan Smit. “Vorig jaar vierde ik mijn 20-jarige carrière in het Antwerpse Sportpaleis. In het najaar sta ik in enkele Vlaamse theaters, maar volgend voorjaar wordt het echt feest op Het Schlagerfestival. Ik ben altijd onder de indruk hoe luid er wordt meegezongen met ‘Als de morgen is gekomen’ of ‘Als de nacht verdwijnt’. Het Schlagerfestival is één groot volksfeest waar je als artiest graag deel van uitmaakt. Het wordt een blij weerzien met de andere artiesten. Het wordt top!”.

Christoff

Ook Christoff is in 2020 weer van de partij. De schlagerkoning gaf bij de jongste editie verstek wegens de drukte rond zijn internationaal succesvolle KLUBBB3-project, “maar volgend jaar ben ik er weer bij, want deze jubileumeditie wil ik voor geen geld ter wereld missen”, zegt Christoff enthousiast.

Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud is in Vlaanderen al jaren een gevestigde waarde. Het muzikale icoon brak in 1977 door met de single ‘Meisjes’. Een jaar later volgde de meezinger ‘Vlaanderen boven’ en in 1980 scoorde Raymond met het melancholische ‘Je veux de l’amour’, een nummer waarbij hij zichzelf begeleidde op piano. Vlaanderen danste in 1981 op zijn ‘Cha Cha Cha’ en tien jaar later profiteerde ook Raymond mee van de heropleving van de Nederlandstalige popmuziek. Dankzij Tien Om Te Zien werd zijn gospelachtige ‘Liefde voor muziek’ een weergaloos succes en een zoveelste klassieker.

Niet alleen in het verleden, ook in het huidige muzieklandschap is Raymond van het Groenewoud van onschatbare waarde. De voorbije maanden scoorde hij een zoveelste hit met Tourist LeMC. De tierlantijntjes van hun ‘Spiegel’ waren goed voor goud en het nummer is nog altijd één van de meest gedraaide radiosongs van het moment. Begin maart bracht hij nog de nieuwe single ‘Wat je doet met mij’ uit, een samenwerking met Slongs.

Feesteditie in ’t midden

Het 15e Schlagerfestival in 2020 wordt bijzonder, want de organisatoren plaatsen het podium in het midden van de Ethias Arena. “We blijven ons publiek verrassen, met de artiesten, met de liveband én met de inkleding van de zaal. We vieren onze 15e verjaardag in stijl, maar we adviseren de mensen om vooral ook tijdig hun tickets aan te kopen. De belangstelling blijft jaar na jaar groeien én feestvoorstellingen gaan extra hard!”, zegt medeorganisator Jan Van Esbroeck.

Kaarten kosten 30, 40 en 45 euro.

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Bestellen kan

  • online via de links bovenaan
  • telefonisch tijdens de kantooruren via 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.)

Klik hier om het zaalplan te downloaden

Ook voor groepen en bedrijven

Ook grote groepen en bedrijven komen graag naar Het Schlagerfestival. Bedrijven wenden het evenement aan om een relatiemarketingactiviteit op te zetten of als VIP-uitstap met het personeel.

Snel reserveren is de boodschap voor groepen en bedrijven die bij de feesteditie in 2020 mee willen vieren! Meer info op www.hetschlagerfestival.be.

Groepskortingen kunnen worden besteld via groepen@sportpaleisgroup.be.

VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroup.be.

Kalender

vr 27.03.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:30

Ethias Arena

in verkoop

Tele Ticket Service

za 28.03.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:30

Ethias Arena

in verkoop

Tele Ticket Service

zo 29.03.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 13:00
Aanvang - 15:00

Ethias Arena

in verkoop

Tele Ticket Service

za 04.04.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - 20:30

Ethias Arena

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Het Schlagerfestival 2020" wordt georganiseerd door PSE Belgium i.s.m. Medialaan