Met een eigen bus

Af- en opstappen aan de deur in Antwerpen

Voor wie met eigen busvervoer naar het Sportpaleis of de Lotto Arena komt, is een aparte verkeers- en parkeerregeling uitgewerkt. Aan de busonderneming of de buschauffeur vragen we om vooraf contact met ons op te nemen. Dat kan via een mail naar Peter Dobbels: peter.dobbels@sportpaleis.be.

De buschauffeurs rijden naar het Sportpaleis of de Lotto Arena via afrit 1 Merksem. Rechts afslaan richting Merksem en steeds rechtdoor blijven rijden. Via de Groenendaallaan, de Delbekelaan en de Burgemeester G. Theunisbrug bereikt u de Schijnpoortweg en de zalen, waar de Politie instaat voor de begeleiding.

Net voorbij de hoofdingang van het Sportpaleis kunt u stoppen en de passagiers laten uitstappen. De bussen worden vervolgens doorverwezen naar de Kempenstraat, dit is een zijstraat ter hoogte van de Noorderlaan (hier parkeren ook de bussen van De Lijn). Klik hier voor een plannetje met aanduiding van de parking Kempenstraat.

Voor het einde van de show worden de bussen onder politiebegeleiding terug naar de Theunisbrug vlakbij het Sportpaleis gebracht. U kunt de passagiers hier opnieuw veilig laten opstappen.

Terugbetaling contributie Antwerpen

Levert u een inspanning om de verkeershinder rond het Sportpaleis en de Lotto Arena te beperken door als particulier zelf busvervoer naar onze zalen te organiseren (bv. de grotere groepen die naar een concert van Night of the Proms komen) of bent u een bezoeker die in straal van 1500 meter rond Sportpaleis/Lotto Arena woont en te voet naar een evenement komt, dan zult u eveneens de contributie voor het combiticket Sportpaleis/Lotto Arena – De Lijn (vrij gebruik P+R, tram en bus) moeten betalen. U kunt het bedrag achteraf wel terugbetaald krijgen. Voorwaarde bij eigen busvervoer is dat u aantoont dat u minimaal 40 tickets hebt gekocht voor een bepaald evenement. We vragen u ook om een bewijs van het busvervoer voor te leggen.

Download hier het document waarmee u de terugbetaling kunt aanvragen (pdf; 32 Kb)

Af- en opstappen aan de deur in Hasselt

In Hasselt is er een halteplaats voor privé-busvervoer en voor taxi’s voor de deur.

(Klik op de plattegrond om de afbeelding te vergroten)

Met de Event Touring-bus van Reizen Lauwers

Reizen Lauwers biedt vanaf verschillende opstapplaatsen busreizen aan naar een aantal evenementen in zowel Antwerpen als Brussel en Hasselt. Bel voor meer info naar 070/35.08.18 of surf naar www.lauwers.be.