Raadpleeg voor uw vertrek de verkeersinfo

Mis het begin van een evenement niet! Vertrek tijdig en informeer u via de radio of door op de links hieronder te klikken over wegwerkzaamheden en eventuele fileproblemen in de buurt:
www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

In geval van ernstige verkeershinder in de buurt van onze zalen (bv. door een ongeval op de Antwerpse Ring) of bij slechte weersomstandigheden) doen wij ons uiterste best om het evenement pas te laten starten wanneer het merendeel van het publiek binnen is.

Gebruik uw combiticket in Antwerpen

Maak het uzelf makkelijk: vermijd de omgeving van het Sportpaleis en de Lotto Arena, parkeer op een Park+Ride en kom vlot met tram of bus naar onze zalen. Uw combiticket Sportpaleis/Lotto Arena – De Lijn is geldig als vervoersbewijs! De P+R-terreinen bieden samen plaats aan minstens 1.780 auto’s. Klik hier voor meer informatie. Bezoekers uit Oost- en West-Vlaanderen kunnen vanaf de Park & Ride-zones op Linkeroever met hun combiticket vrij gebruikmaken van het openbaar vervoer naar Sportpaleis/Lotto Arena.

Download hier de plattegrond van het tramnetwerk in Antwerpen (pdf; 507 kb)

Toch met de auto naar de zalen?

Mobiliteitsplan bij gelijktijdige activiteiten Lotto Arena/Sportpaleis

Met de opening van de Lotto Arena naast het Sportpaleis werden de nodige inspanningen geleverd om voldoende parkeermogelijkheden aan te bieden wanneer er op hetzelfde moment activiteiten zijn in BEIDE zalen. Er werden bijkomende parkeerplaatsen gecreëerd (totale capaciteit: meer dan 4.000 plaatsen) en verschillende trajecten uitgestippeld voor de bezoekers uit de verschillende regio’s.

Download de mobiliteitsplattegrond (pdf; 133 Kb)

Vanuit het noorden
(E19 Breda; A12 Bergen-op-Zoom/Rotterdam; Brasschaat)

 • Parking Noord: 700 plaatsen (aan het Albertkanaal, op een tiental minuten stappen van het Sportpaleis; eigen exploitatie); voor GPS-gebruikers: parking Noord bevindt zich op 51,23609° N en 4.43878° E
  Aan het knooppunt Groenendaallaan op de Ring neemt u afrit 1 – Merksem/Centrum. Sla linksaf op de Groenendaallaan (onder de Ring door) en sla aan het knooppunt met de Bredabaan (Rijschool) rechtsaf (Bredabaan). Blijf rechtdoor rijden en sla de Carettestraat (Parking Noord) in.
 • Parking Vaart: 450 plaatsen (rechts naast het Sportpaleis; eigen exploitatie)
  Rijd via de Groenendaallaan richting Minister Delbekelaan. U rijdt de Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal over en slaat vlak voor het Sportpaleis rechtsaf (Parking Vaart). Let op: Parking Vaart is alleen vanuit deze rijrichting toegankelijk.

Vanuit het zuiden of het westen
(E19 Mechelen/Brussel; A12 Brussel; E17 Gent/Kortrijk; E34 Brugge)

 • Parking Ten Eekhove: 750 plaatsen (vlak naast de afrit 2; eigen exploitatie)
  Rijd over de Antwerpse Ring tot aan afrit 2 – Deurne en slaat rechtsaf (Ten Eekhovelei).
 • Parking Noord: 700 plaatsen (aan het Albertkanaal, op een tiental minuten stappen van het Sportpaleis; eigen exploitatie)
  Rijd voorbij het Sportpaleis – Schijnpoortweg de Burgemeester Gabriël Theunisbrug over. Ga eenmaal beneden rechtsaf en meteen weer rechts via Duvelshoek en een stukje van de Eugeen Meeusstraat naar de parking in de Carettestraat.

Vanuit het oosten
(E313 Hasselt/Luik; E34 Turnhout/Eindhoven)

 • Parkeerzone Slachthuislaan: 200 plaatsen in de straat zelf
 • Parking Slachthuis: 1.200 plaatsen (exploitatie Slachthuis)
 • Parking Sport: 800 plaatsen (zone onder het viaduct van de ring, inclusief terreinen van de vroegere yachtclub; eigen exploitatie)
 • Parkeerzone Noordersingel: 250 plaatsen in de straat zelf (verboden parkeren op de middenberm)
  We raden u aan om de afrit Borgerhout te nemen en vervolgens rechts de Singel op te draaien (1 verkeerslicht). Even verderop kunt u de Noordersingel opdraaien en kiest u uit gratis parkeerplaatsen op het openbaar domein (parkeerzones Noordersingel of Slachthuislaan) of één van de twee betaalparkings aan de Slachthuislaan.

Wanneer slechts 1 zaal open is

 • alleen Lotto Arena open = alleen parkeerterreinen Ten Eekhove en Vaart in gebruik (opgelet: Parking Vaart is alleen via afrit 1 – Merksem bereikbaar, ook voor wie NIET uit noordelijke richting komt)
 • alleen Sportpaleis open = beschikbare parkeerterreinen vermeld bij het evenement in de kalender

Rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een handicap

In beide zalen zijn er plaatsen voor rolstoelgebruikers en eventuele begeleiders. Voor deze bestellers zijn er, tot 30 minuten vóór aanvang van het evenement, voorbehouden parkeerplaatsen op onze privéparking Vaart (5 euro). Volg de aanduiding zoals hierboven vermeld (zone noord, afrit 1 Merksem).

Op de voorbehouden plaatsen wordt strenge controle gehouden. Houd dus uw Europese parkeerkaart voor personen met een handicap, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

Hebt u geen Europese parkeerkaart voor personen met een handicap, maar hebt u wel een parkeerplaats dichtbij nodig door een mobiliteitsbeperking? Houd er dan rekening mee dat u aan de ingang van de parking dit zal moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem bij voorkeur op voorhand contact op met info@sportpaleis.be. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Extra info over parkeren in de buurt

 • Op elk van de betaalparkings betaalt u voor een parkeerkaartje 5 euro.
 • Let op: in Antwerpen is er een blauwe zone met beperkte parkeertijd in de buurt TIJDENS EVENEMENTEN! De parkeerplaatsen in de nabijgelegen woonstraten worden in de eerste plaats voorbehouden voor de buurtbewoners. Automobilisten van elders moeten hun parkeerschijf achter de voorruit leggen en kunnen slechts korte tijd parkeren. Het gebruik van de parkeerschijf is verplicht, uitgezonderd voor bewoners, van maandag tot vrijdag van 18 tot 24 uur en van zaterdag tot zondag van 9 tot 24 uur. Parkeerboetes worden uitgeschreven door “parkeerbeheer zone Sportpaleis” (dit is niet het Sportpaleis zelf) en bedragen 30,00 euro. Onbeperkt parkeren kan wel nog in o.m. de Slachthuislaan en de Noordersingel.

Download hier de aanduiding van de straten waar de blauwe zone van toepassing is. (pdf; 795 Kb)

 • Bij evenementen als Night of the Proms bestaat de parking Slachthuis uit een vipgedeelte en een betalend gedeelte. De ingang van de betalende parking ligt ietsje verderop en staat aangeduid met een bord ’5 euro’.
 • Let op voor aanbieders van privéparkeerplaatsen in de buurt van het Sportpaleis. Zij vragen vaak een veel hoger bedrag dan de Sportpaleisparkeertarieven. Een gewaarschuwd man is er twee waard!
 • Op drukke plaatsen kan het gebeuren dat auto-inbrekers hun slag proberen te slaan. Vermijd inbraak door duidelijk te laten zien dat er zich geen waardevolle spullen in uw auto bevinden.
 • Bij vipexploitatie van de Parking Slachthuis wordt voor de genodigden een shuttledienst ingelegd naar het Hospitality Center.
 • Ook wie wel nog met de auto naar het Sportpaleis of de Lotto Arena komt, betaalt de contributie vrij gebruik P+R, tram en bus. Als autobestuurder geniet u namelijk het voordeel dat u vlotter aan het Sportpaleis / de Lotto Arena kunt parkeren wanneer meer bezoekers van het openbaar vervoer gebruikmaken.
 • Voor eigen busvervoer is er aparte verkeers- en parkeerregeling. Zie de rubriek eigen busvervoer.

Respect voor de buurt

Gelieve bij het verlaten van het Sportpaleis of de Lotto Arena en het terugkeren naar de auto de nachtrust van de buren te respecteren en geen zwerfvuil in de nabijgelegen straten of op de parkeerterreinen achter te laten. Zo wordt een avondje uit in het Sportpaleis of de Lotto Arena niet een feest voor de één en een bron van ergernis voor de ander. Antwerps Sportpaleis nv en de vele buurtbewoners danken u voor uw begrip en uw medewerking.

Parkeren door bezoekers in Hasselt

Hasselt is makkelijk bereikbaar via een knooppunt van belangrijke verkeerswegen vanuit alle richtingen. De Ethias Arena en het Ethias Theater maken (samen met Plopsa Indoor) deel uit van de Grenslandhallen. Wegwijzers naar de Grenslandhallen vindt u aan de drie Hasseltse afritten op de E313 Antwerpen – Luik en op de grote ring rond Hasselt. U bereikt de zalen het vlotst via de afrit 29 (Hasselt-Oost).

Ruime parkeerterreinen

De Ethias Arena en het Ethias Theater beschikken over ruime parkeerterreinen voor bezoekers en exposanten. Voer naar de parkeerplaatsen op uw gps Trichterheideweg als bestemmingsadres in.

(Klik op de plattegrond om de afbeelding te vergroten)

De parkeerterreinen A, B, C, D en E bieden plaats aan 2720 auto’s. Het parkeerterrein F vlak voor de hoofdingang is bestemd voor andersvaliden en telt 65 parkeerplaatsen. Wanneer er alleen een voorstelling is in het Ethias Theater en er dus geen evenementen in de andere zalen plaatsvinden, wordt uitsluitend het parkeerterrein B gebruikt. Het parkeerterrein D kan in dat geval als bijkomend terrein worden geopend. Voor de andersvalide bezoekers is uiteraard ook dan het parkeerterrein F in gebruik.

Bij het binnenrijden moet u een ticket nemen aan de slagbomen. Let op: staat het licht op rood i.p.v. op groen boven bepaalde slagbomen, dan betekent dit daar alleen uitgereden kan worden. Uw parkeerticket betaalt u aan de automaten in de toegangshal (betaling met munten, briefjes van 5, 10 en 20 euro of Proton). Een ticket betalen kan zowel voor als na of zelfs tijdens de manifestatie. U betaalt 4 euro en uw ticket blijft gedurende uw bezoek geldig.

Parkeren voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een handicap

De parkeerzone F vlak voor de hoofdingang biedt parkeerruimte voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een handicap. Krijgt u graag assistentie bij uw verplaatsing van en naar het parkeerterrein, aarzel dan niet om een assistent aan te spreken. Op de voorbehouden plaatsen wordt strenge controle gehouden. Houd dus uw Europese parkeerkaart voor personen met een handicap, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

Hebt u geen Europese parkeerkaart voor personen met een handicap, maar hebt u wel een parkeerplaats dichtbij nodig door een mobiliteitsbeperking? Houd er dan rekening mee dat u dit zal moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem bij voorkeur op voorhand contact op via info@ethias-arena.be. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Park & Ride

U kunt ook parkeren in de zone G aan de Koning Boudewijnlaan. Hier bevinden zich 480 parkeerplaatsen. Er zijn bushaltes van De Lijn in de buurt, waarmee u gratis tot aan de hoofdingang kunt reizen.

Kiss & Ride

Brengt u iemand naar onze zalen in Hasselt, dan kunt u aan het begin van de Trichterheideweg ter hoogte van parkeerterrein C of aan de Gouverneur Verwilgensingel ter hoogte van parkeerterrein A uw passagiers laten uitstappen en weer doorrijden. U kunt ook het parkeerterrein oprijden en een parkeerticket nemen. Verlaat u onze parkeerterreinen binnen het uur, dan hoeft u bij het invoeren van uw parkeerticket niet te betalen.

Houd de omgeving proper

Gelieve bij het verlaten van onze zalen en het terugkeren naar de auto geen zwerfvuil op de parkeerterreinen of in de straten achter te laten. We danken u voor uw medewerking om de omgeving proper te houden.

Parkeren voor exposanten en leveranciers

Manifestatieticket voor exposanten

Voor exposanten voorzien wij een parkeerticket dat een vooraf bepaald aantal dagen geldig is. Dit ticket gebruikt u telkens bij het binnenrijden (via toegang 16) en bij het uitrijden van de parking (alle uitgangen) tijdens het evenement. Deze tickets zijn via de organisator te verkrijgen.

Parkeerticket voor leveranciers

Ook leveranciers moeten een parkeerticket nemen om toegang te krijgen tot de parkeerterreinen. Zij kunnen ofwel op de kantoren van de Grenslandhallen – Ethias Arena (via poort 5.4) ofwel via het secretariaat van de beursorganisator een uitrijticket vragen.