Afficher ce site en français | View this website in English

Night of the Proms 2017

Dit evenement is afgelopen.

Maak mee de Music-video > lees verder onderaan

Een stevige portie vrouwelijk talent én topartiesten van eigen bodem

(volledige programma – update 06.10.17)

Het grote soulfenomeen Joss Stone maakt in november haar Night of the Proms-debuut. De Britse zangeres zette destijds de muziekwereld op zijn kop met spraakmakende covers en eigen nummers zoals ‘You Had Me’ en ‘Right To Be Wrong’. Vandaag is ze meer dan ooit een pittige dame die verrast in heel veel gedaantes!

Ze deelt het podium met haar landgenote Melanie C, die in de jaren negentig alle verkooprecords brak met de popsensatie Spice Girls. Op Night of the Proms brengt ze een mix van solohits en nummers van de Spice Girls.

Naast de internationale gasten prijken maar liefst drie talentvolle soloartiesten van eigen bodem op het programma. De Vlaamse Isabelle A gooide eerder dit jaar hoge ogen in het populaire tv-programma ‘Liefde Voor Muziek’ en ziet een grote droom in vervulling gaan: optreden met een groot live-orkest.

Verder hoor je op Night of the Proms ook ‘City Lights’ van Blanche voor de allereerste keer in een symfonische versie. Momenteel bereidt ze een tweede nummer voor, en ze kijkt enorm uit naar haar eerste optreden ooit in het Sportpaleis en de Ethias Arena.

Met zijn arsenaal aan hits brengt School Is Cool-zanger Johannes Genard (solo) een stevige portie energie op het podium van Night of the Proms. Ook hij heeft grootse plannen met het koor en orkest.

Voor het derde jaar op rij zijn de Braziliaanse Alexandra Arrieche en onze eigen Kobe Ilsen respectievelijk dirigente en gastheer van dienst.

De piano centraler dan ooit in de Ethias Arena en het Sportpaleis

Op Night of the Proms in Hasselt en Antwerpen gaat radio- en tv-presentator Thomas Vanderveken de uitdaging van zijn leven aan. In het kader van het televisieprogramma ‘Thomas Speelt Het Hard’ gaat hij een deel van het aartsmoeilijke pianoconcerto van Edvard Grieg spelen. Het wordt meteen zijn laatste ‘stresstest’ voor de finale opvoering van 7 december.

De beloftevolle pianiste Emily Bear staat al op de planken sinds haar 5de, trad op in het Witte Huis en speelde zesmaal in de Ellen Degeneres-show op de Amerikaanse televisie. Ze is nog maar net 16 geworden maar mocht al een album producen met 28-voudig Grammy Award-winnaar Quincy Jones. Ze koos Night of the Proms uit als haar eerste grote tournee en wil samen met de andere muzikanten de grenzen tussen verschillende muziekgenres doen vervagen.

Voor het eerst een thema op Night of the Proms: ‘Contrast’

Night of the Proms 2017 staat in het teken van muzikale en visuele contrasten. Ook de line-up ademt contrast uit. Met meer vrouwelijke sterren dan ooit op het podium geniet je van een stevige portie ‘woman power’. Bovendien tekenen voor het eerst maar liefst 3 Belgische artiesten present, nooit gezien op Night of the Proms!

Onze vaste waarden zoals het koor Fine Fleur, John Miles, het orkest Antwerp Philharmonic Orchestra, de backings The Pretty Vanillas en de band NOTP Backbone worden op vraag van het publiek extra in de spotlight gezet.

Bekijk meer over het programma op notp.com/belgie.

Unieke mix

Night of the Proms is een muziekspektakel met optredens van artiesten uit uiteenlopende genres, vermengd met klassieke muziek. Het concept werd al internationaal bekroond met een Emmy Award, een Goldene Kamera en een Live Entertainment Award. Het evenement werd door meer dan 10 miljoen bezoekers bijgewoond in Europa en de Verenigde Staten.

Night of the Proms is sinds 1985 een jaarlijks weerkerend evenement in het Sportpaleis. Dit jaar trekt het spektakel voor het tweede jaar ook naar de Ethias Arena in Hasselt. Night of the Proms is een productie van PSE-Belgium en speelt in november en december 2017 25 shows in diverse steden in België, Duitsland, Nederland en Luxemburg.

Tickets

Kaarten kosten 26, 29, 41 en 52 euro.
Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 60 44 en groepen@sportpaleisgroup.be

Maak mee de Music-video

John Miles is een vaste waarde op Night of the Proms. Zijn hit ‘Music’ maakt onlosmakelijk deel uit van het programma en groeide uit tot dé Promshymne. Het nummer kreeg nooit een eigen videoclip en daar wil Night of the Proms iets aan doen. De organisator roept alle John Miles-fans op om zelf een video te maken waarop je ‘Music’ op je instrument speelt of zingt. Met jouw en andere inzendingen wordt een echte tribute-video voor John gemaakt. Meer info vind je op www.40yearsofmusic.com.

Kalender

wo 22.11.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Ethias Arena

In onze andere zalen

do 23.11.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

vr 24.11.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

za 25.11.2017

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Antwerps Sportpaleis

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Night of the Proms 2017" wordt georganiseerd door PSE-Belgium