Afficher ce site en français | View this website in English

Het Schlagerfestival 2020

Dit evenement is afgelopen.

Bericht van de organisator PSE Belgium

Omwille van de overheidsmaatregelen genomen ten gevolge van het coronavirus, zal Het Schlagerfestival van 27, 28 en 29 maart en 3 en 4 april niet kunnen plaatsvinden. Deze shows worden verplaatst naar respectievelijk 26, 27 en 28 maart en 2 en 3 april 2021.

Het Schlagerfestival vereeuwigt zes artiesten met eigen Walk of Fame

(update 12.02.20)

In Hasselt werden onder grote persbelangstelling de allereerste Schlagerfestival-sterren uitgereikt. De Romeo’s, Christoff, Laura Lynn, Willy Sommers, Yves Segers en Bart Kaëll onthulden elk een eigen ster in de Walk of Fame. Lees verder op teleticketservice.com.

Het Schlagerfestival is met 5e show op weg naar recordeditie

(update 10.01.20)

Vanaf eind maart kan er op het 15e Schlagerfestival weer luidkeels meegezongen worden met tal van tophits van Willy Sommers, Wim Soutaer & Charles Van Domburg, De Romeo’s, Jan Smit, Christoff, Raymond van het Groenewoud, Bart Kaëll, Yves Segers en Laura Lynn. Voor de vier voorstellingen van vrijdag 27, zaterdag 28, zondag 29 maart en zaterdag 4 april zijn er nu nog amper plaatsen beschikbaar. Wegens de massale vraag naar tickets voegen de organisatoren een 5e concertdatum toe: ook op vrijdag 3 april kan je mee komen ‘schlageren’.

15 jaar Het Schlagerfestival

Jong en oud amuseren zich op Het Schlagerfestival en trekken jaarlijks talrijk (meer en meer verkleed) naar de Ethias Arena voor een onvergetelijke avond of namiddag. In 2020 viert Het Schlagerfestival zijn 15-jarig bestaan, met de liveband, een indrukwekkend podium in het midden van de zaal, dansers en opnieuw een schare indrukwekkende artiesten.

Presentator: Luc Appermont

De vele publieksprijzen en bijna een dozijn ‘Gouden Ogen’ die hij doorheen de jaren kreeg van televisiekijkend Vlaanderen geven perfect weer hoe populair en geliefd Luc Appermont is bij het grote publiek. “Ik vind het een hele eer dat ze mij voor de presentatie van Het Schlagerfestival gevraagd hebben. Ik ken het festival, want ik ben er al een aantal keren te gast geweest als Bart op het podium stond. Wat mij bijzonder charmeert is de unieke sfeer. Mensen komen om samen te genieten en zingen luidkeels mee tijdens de optredens”, zegt Luc Appermont enthousiast.

LINE-UP

Bart Kaëll

Luc Appermont komt niet alleen naar Hasselt, ook zijn echtgenoot Bart Kaëll is terug van de partij met zijn grootste hits. “Het zal de eerste keer zijn dat ik het podium deel met Luc op zo’n groot indoorevenement. Het is altijd fijn om hier als artiest te gast te zijn, zeker als je weet dat Het Schlagerfestival zijn 15e verjaardag viert. Ik ben gek op verjaardagsfeestjes.”

Yves Segers

Wie ook rondloopt met een big smile is Yves Segers, want de zanger van o.a. ‘Café De Zwaan’ en de Toast-klassieker ‘Ik schreeuw het van de daken’ kreeg opnieuw een uitnodiging in de bus. “Geweldig als je terug mag deelnemen aan wat ik altijd omschrijf als ‘de Tour de France’ van de Schlagerfestivals, want met zoveel volk en zoveel belangstelling voelt dat echt zo aan.”

Willy Sommers

De sympathieke zanger – die zijn 50 jaar carrière viert – is immens populair en beleeft momenteel hoogdagen. “Het oorverdovende applaus, het enthousiasme van die duizenden mensen die op Het Schlagerfestival luidkeels meezingen, dat ontroert mij telkens opnieuw en gaat door merg en been. Ik krijg nu al kippenvel als ik eraan denk.” Willy’s nieuwste album ‘Sommers of 69’ is nu verkrijgbaar. In Hasselt brengt hij traditiegetrouw zijn grootste hits.

Wim Soutaer & Charles Van Domburg

De verrassendste act van het voorbije Schlagerfestival was zonder meer het duo Wim Soutaer (‘Allemaal’) en Charles Van Domburg. Naast hun activiteiten bij de Soulbrothers en hun solowerk vormen ze nu ook een (h)echt partyduo. “De mensen zien dat we ons amuseren en dat werkt aanstekelijk. Het Schlagerfestival had de primeur en we zijn blij dat ze ons terug hebben gevraagd. We hebben er nu al zin in”, zegt Wim Soutaer.

Laura Lynn

Laura Lynn zorgde met haar debuutsingle ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ 15 jaar geleden voor een revival van het populaire Nederlandstalige lied. Bij de eerste editie van Het Schlagerfestival in 2006 werd de zangeres als schlagerkoningin centraal gesteld. Samen met de artieste is het festival geëvolueerd, maar feesten is in hun genen blijven zitten.

De Romeo’s

Laura Lynn is een hitmachine van meezingers en dat kan ook gezegd worden van De Romeo’s. Chris, Gunther en Davy zijn een vaste waarde op Het Schlagerfestivalpodium én terecht, want met een straatlengte voorsprong zijn ze nog steeds de populairste ambianceband van Vlaanderen. De Romeo’s staan voor een maximale feestgarantie. Ze ontgoochelen nooit en weten perfect hoe ze hun publiek moeten bespelen.

Jan Smit

Voor zijn 15e verjaardag trekt het festival alle feestregisters open en strikte het Jan Smit. “Vorig jaar vierde ik mijn 20-jarige carrière in het Antwerpse Sportpaleis. In het najaar sta ik in enkele Vlaamse theaters, maar in het voorjaar van 2020 wordt het echt feest op Het Schlagerfestival. Ik ben altijd onder de indruk hoe luid er wordt meegezongen met ‘Als de morgen is gekomen’ of ‘Als de nacht verdwijnt’. Het Schlagerfestival is één groot volksfeest waar je als artiest graag deel van uitmaakt. Het wordt een blij weerzien met de andere artiesten. Het wordt top!”

Christoff

Ook Christoff is in 2020 weer van de partij. De schlagerkoning gaf bij de vorige editie verstek wegens de drukte rond zijn internationaal succesvolle KLUBBB3-project, “maar in 2020 jaar ben ik er weer bij, want deze jubileumeditie wil ik voor geen geld ter wereld missen”, zegt Christoff enthousiast.

Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud is in Vlaanderen al jaren een gevestigde waarde. Het muzikale icoon brak in 1977 door met de single ‘Meisjes’. Een jaar later volgde de meezinger ‘Vlaanderen boven’ en in 1980 scoorde Raymond met het melancholische ‘Je veux de l’amour’, een nummer waarbij hij zichzelf begeleidde op piano. Vlaanderen danste in 1981 op zijn ‘Cha Cha Cha’ en tien jaar later profiteerde ook Raymond mee van de heropleving van de Nederlandstalige popmuziek. Dankzij Tien Om Te Zien werd zijn gospelachtige ‘Liefde voor muziek’ een weergaloos succes en een zoveelste klassieker.

Reserveer snel je plaatsen

Kaarten kosten 30, 40 en 45 euro.

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Bestellen kan

  • online via de links op deze pagina
  • telefonisch tijdens de kantooruren via 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.)

Klik hier om het zaalplan te downloaden

Ook voor groepen en bedrijven

Ook grote groepen en bedrijven komen graag naar Het Schlagerfestival. Bedrijven wenden het evenement aan om een relatiemarketingactiviteit op te zetten of als VIP-uitstap met het personeel.

Snel reserveren is de boodschap voor groepen en bedrijven die bij de feesteditie in 2020 mee willen vieren! Meer info op www.hetschlagerfestival.be.

Groepskortingen kunnen worden besteld via groepen@sportpaleisgroup.be.

VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroup.be.

Kalender

vr 27.03.2020

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Ethias Arena

vr 27.03.2020

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Ethias Arena

za 28.03.2020

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Ethias Arena

zo 29.03.2020

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Ethias Arena

vr 03.04.2020

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Ethias Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Het Schlagerfestival 2020" wordt georganiseerd door PSE Belgium i.s.m. DPG Media