Afficher ce site en français | View this website in English

Mobiliteit

Met de auto

Ruime parkeerterreinen

De Ethias Arena beschikt over ruime parkeerterreinen voor bezoekers. Geef in je gps Trichterheideweg als bestemmingsadres in.

Er is aparte parkeerruimte voor rolstoelgebruikers en voor houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een handicap.

Vertrek altijd tijdig naar het evenement en informeer je vooraf over wegwerkzaamheden en eventuele fileproblemen in de buurt.

Klik hier voor alle verdere informatie

Kiss & Ride

Breng je iemand naar de Ethias Arena, dan kan je aan het begin van de Trichterheideweg ter hoogte van parkeerterrein C of aan de Gouverneur Verwilgensingel ter hoogte van parkeerterrein A je passagiers laten uitstappen en weer doorrijden. Of rijd het parkeerterrein op en neem een parkeerticket. Verlaat je onze parkeerterreinen binnen het uur, dan hoef je je parkeerticket niet te betalen.

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Raadpleeg www.europcar.be voor meer informatie.

Met de fiets

Aan de Ethias Arena bevindt zich een gloednieuwe fietsenstalling voor 48 fietsen.

Brussels Airlines vliegt je naar België

Woon in je Parijs of Barcelona en wil je een concert of voorstelling in onze zaal meemaken? Brussels Airlines biedt je superdeals op vluchten vanuit heel Europa.

Boek vandaag je vlucht op www.brusselsairlines.be

Met trein en bus

Houd er rekening mee dat er na afloop van evenementen ‘s avonds vaak geen trein- of busritten terug huiswaarts meer zijn. Controleer dus of een vlotte terugreis mogelijk is. Of probeer je heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Van aan het station is de Ethias Arena bereikbaar met de bus. Bezoek je een evenement overdag, dan kan je van het busvervoer gebruikmaken. ‘s Avonds zijn er meestal geen bussen meer na afloop van het evenement.

Volgende buslijnen zorgen overdag voor een vlotte verbinding tussen het trein- en busstation van Hasselt en de Ethias Arena. Op wandelafstand van de Ethias Arena vind je langs de Universiteitslaan de bushalte Hasselt–Provinciehuis. Minstens om het halfuur wordt deze halte bediend door één van deze lijnen:

Stadslijn H3 Stokrooie/Kiewit–Godsheide
Streeklijn 20a Hasselt-Lanaken/Maastricht
Streeklijn 36 Hasselt–Genk
Streeklijn 45 Hasselt–Maaseik/Maastricht

Voor de juiste uurregeling: www.delijn.be

Klik hier voor een situeringsplattegrond, met o.a. aanduiding van de bushaltes in de buurt

Met Event Touring

Bij een aantal evenementen kan je naar de Ethias Arena komen met de busdienst ‘Event Touring’. Reizen Lauwers brengt je vanuit verschillende plaatsen naar Hasselt.

Klik hier voor meer info over het aanbod
Klik hier voor het filmpje over Event Touring

Respect voor de buurt

Gelieve bij het verlaten van onze zalen geen zwerfvuil op de parkeerterreinen of in de straten achter te laten. We danken je voor je medewerking om de omgeving proper te houden.