Afficher ce site en français | View this website in English

Meer dan 10.000 handtekeningen voor meer steun aan live entertainment industrie

maandag 11 mei 2020 - 17:39

Een aantal organisaties uit de evenementensector hebben zich naar aanleiding van de coronacrisis verenigd. Ze schreven een open brief aan de federale regering. Al meer dan 10.000 mensen uit de sector hebben ondertussen hun handtekening onder het document gezet.

“Er bestaat heel wat onbegrip rond onze sector waardoor heel wat beroepen, zelfstandigen en bedrijfjes in het gedrang komen en geen ondersteuning krijgen. Toch zijn ze essentieel voor onze toekomst”, aldus Coralie Berael, venue manager van Vorst Nationaal.

“Binnenkort zullen onze beroepen van het toneel verdwenen zijn. Alle actoren die – van idee tot factuur – voor of achter de schermen in de weer zijn om eender welk evenement mogelijk en authentiek te maken, zullen immers verdwenen zijn. De economische gevolgen van de huidige crisis voor de cultuurwerkers is nu al dramatisch te noemen” stellen de initiatiefnemers. “En wat als wij er niet meer zijn? Wie zal uw steden leven inblazen? Wie zal uw gala-avonden opluisteren? Wie zal uw straten kleuren? Wie zal u aan het zingen en dansen brengen? Wie zal u doen dromen? Wie?”

Je kan de volledige open brief en de voorgestelde maatregelen hier terugvinden.